Logo
» Start » Teksten » Taal en woordenschat » Treinbegrippen

Teksten - Taal en woordenschat : TREINBEGRIPPEN

Deze tekst doorsturen naar uw vrienden via email

* Trein : Meestal niet (op tijd) rijdend openbaar vervoermiddel voor machinisten en controleurs. Passagiers worden zoveel mogelijk geweerd door middel van stakingen, verkeerde of niet te interpreteren mededelingen op stations, vertragingen en wisselstoringen.

* Conducteur : Narrige man of vrouw met tang die op momenten dat er niet wordt gestaakt wel eens in een trein wordt gesignaleerd. Vooral ook bekend van de mop "Knipt u thuis ook kaartjes?".

* Machinist : Overwerkte NS-medewerker in rood tenue die treinen bestuurt, voornamelijk op een route die rond de kerk rijdt. Het is dan ook niet te verwonderen dat het hem zo nu en dan rood voor de ogen ziet, waardoor hij wel eens een sein mist van dezelfde kleur.

* Treinenvakbond : Vakbond, bevolkt door radicale kaartjesknippers en machinisten. Zijn gek op stakingen en wars van dienstroosters. Ze vergaderen meestal in de kerk waar ze de hele dag omheen moeten rijden.

* Rover : Gefrustreerde treinreizigersorganisatie die regelmatig korte gedingen aanspant tegen collectieven van kaartjesknippers en machinisten. Het verloop binnen deze organisatie is groot wegens verkoudheden, griep, stress en moordneigingen (Zie zinvol geweld)

* Ziekteverzuim : Een laatste redmiddel voor kaartjesknippers en machinisten die niet staken of vakbondsvergaderingen bijwonen.

* Staking : Bezigheid die vooral geliefd is bij medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen. (Zie ook treinenvakbond)

* Loket : Met tralies of gehard glas tegen rovers (zie ook Rover) beveiligd hok, vanwaarachter treinkaartjes worden uitgereikt. Op vele stations afwezig. (Zie kaartjesautomaat.)

* Kaartjesautomaat : Hufterproof metalen blok met lampjes en knoppen, waaruit mits de juiste rituelen worden toegepast kaartjes tevoorschijn komen. Vooral gemeden door bejaarden.

* Treinkaartje : Stukje te duur papier, waarmee de treinreiziger kan meegenieten van stakingen, vertragingen en foute omroepmededelingen.

* Station : Tochtige windtunnel, waarin treinreizigers meestal langer dan tevoren is beloofd moeten wachten op een trein

* Treinreiziger : Gemanipuleerd slachtoffer van enerzijds een dove monopolist en anderzijds stakers die zich op bepaalde dagen van het jaar in treinen vertonen om deze te besturen ofwel van passagiers de kaartjes te knippen die wel degelijk op tijd aangeschaft en betaald moeten zijn.

* Rondje om de kerk : Door treinpassagiers onbegrepen fenomeen. De sporadisch op treinen gesignaleerde kaartjesknippers en machinisten hebben er een hekel aan elke dag hetzelfde te doen en staken daarom veelvuldig. De treinreizigers doen ook elke dag hetzelfde maar zien daarin geen reden om te gaan staken.

* Treinagressie : Zinvol geweld van passagiers tegen personeel van treinen. Treinreizigers hebben nogal eens de neiging om de enkele keer dat er een kaartjesknipper op een vertraagde trein wordt gesignaleerd deze de huid vol te schelden,te bedreigen met een vouwfiets of hem te vragen of hij zelf wel een kaartje heeft.

* Stress : Fenomeen dat zich voordoet bij zowel treinreizigers als treinpersoneel. Treinreizigers die verkleumd tot op het bot en doornat een vertraagde overvolle trein binnenstappen hebben hier nogal last van (zie ook treinagressie). Treinpersoneel lijdt onder stress op dagen dat er niet gestaakt kan worden en men elke keer weer die kerk voorbij ziet komen.

* Rails : Metalen variant van snelweg. Leidt meestal via ondoorgrondelijke (te lange) route naar de plaats van bestemming of daar net langs,aangezien men doorgaans verzuimt te melden of we te maken hebben met een stop-danwel sneltrein.

* Spoorboom : Bijzonder nuttig apparaat, zij het dat menig (les)automobilist ondanks deze uitvinding toch nog in staat blijkt te zijn zich strategisch tussen trein en rest van spoor te plaatsen, waardoor de inmiddels genoten vertraging nog verder oploopt.

* Railtender : Mythisch dier dat volgens overlevering de vermoeide reiziger voorziet van spijs en drank. De laatste paar honderd jaar niet meer gesignaleerd. Waarschijnlijk uitgeroeid.
Vind ik leuk!Vind ik niet leuk!Commentaar versturenDefecte link melden
Hits: 4.930

Willekeurige items uit TEKSTEN

Engelse tong Les 1. Engels voor beginners : Drie heksen kijken naar 3 swatch horloges, welke heks kijkt naar welk swatch horloge? Vertaling: Three witches watch three swatch watches. Which witch watches which Swatch watch? Les 2. Engels voor gevorderden : Drie transsexuele heksen kijken naar 3 swatch hologe knoppen. Welke transsexuele heks kijkt naar welke swat [...]
Danny - 20/01/2001 - Score: 55% (4) - Hits: 13.415
Aanvraag voo AANVRAAG VOOR TOESTEMMING NACHTELIJKE UITSTAP MET VRIENDEN Naam echtgenoot: Hierbij mijn aanvraag voor de toestemming voor een nachtelijke uitstap met vrienden : Datum: Vertrekuur: Limiet thuiskomst: In het geval van goedkeuring, zweer ik me te bevinden op de hieronder vermelde plaatsen en tijdstippen. Ik beloof geen andere vrouwen te verleiden. Ik [...]
Danny - 20/01/2001 - Hits: 6.860
Het is heerl Ik ben een man en dat is een geluk Ik doe niet hysterisch al heb ik het druk Ik verspil niet mijn leven met 'wat moet ik aan' Kan zonder depressie van de weegschaal gaan Ik gooi dingen weg, heb geen spullen teveel En als iets kapot is dan maak ik het heel Parkeren is easy; gewoon in een keer En we doen wel hetzelfde, maar ik verdien meer! Ik ben ee [...]
Danny - 20/01/2001 - Score: 100% (6) - Hits: 23.940
40 tekenen d Een Britse verzekeringsmaatschappij zette 40 tekenen op een rij die erop wijzen dat je effectief ouder wordt, zowel mentaal als fysiek. Je voelt je nog jong van hart, maar je lichaam wil precies niet meer mee? 1) In slaap vallen voor tv of na een glas wijn. 2) Nooit buitenkomen zonder jas. 3) Collega's hebben die zo jong zijn dat ze je tussendoortj [...]
Danny - 12/05/2014 - Score: 0% (1) - Hits: 4.173
De nieuwe pa De nieuwe priester van de parochie was zeer nerveus voor zijn eerste mis. Zijn overste stelde hem echter gerust: om de zenuwen te bedwingen kon hij bijvoorbeeld een paar druppels wodka in een glas water doen... Na de mis vond de jonge priester in zijn brievenbus een briefje van zijn overste met de volgende boodschap: Toch een paar opmerkingen betre [...]
Danny - 20/01/2001 - Score: 100% (5) - Hits: 8.539